Ovacije srpskim operskim prvacima

Izvor: RTS, 17.Sep.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije srpskim operskim prvacima

Sopran Suzana Šuvaković Savić i bariton Vladimir Andrić, prvaci Opere beogradskog Narodnog pozorišta održali uspešan koncert u Danskoj. Izveden raznovrstan arija i duete sa tradicionalnim srpskim i italijanskim pesmama.

Prvaci Opere beogradskog Narodnog pozorišta sopran Suzana Šuvaković Savić i bariton Vladimir Andrić, održali su veoma uspešan operski koncert u ambasadi Srbije u Kopenhagenu, u okviru programa promocije srpske kulture u Danskoj.

Operski prvaci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su, na koncertu održanom uz klavirsku pratnju Ivana Jovanovića, izveli raznovrstan i atraktivan repertoar, arije i duete sa tradicionalnim srpskim i italijanskim pesmama.

Nastup je predstavljao idealnu priliku da se danska kulturna javnost upozna sa kulturnim dostignućima Srbije, izjavila je Suzana Šuvaković.

Ona je izrazila zadovoljstvo prepunom salom i oduševljenjem piblike, koja je posle svake kompozicije nagrađivala izvođače dugotrajnim aplauzima.

"U posebnom sećanju ostale su mi reči naše ambasadorke Vide Ognjenović, koja nije krila zadovoljstvo što smo Srbiju reprezentovali na ovakav način", istakla je Suzana Šuvaković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ovacije prvacima Opere beogradskog NP u Danskoj

Izvor: Glas javnosti, 18.Sep.2010, 07:22

BEOGRAD - Prvaci Opere beogradskog Narodnog pozorišta sopran Suzana Šuvaković Savić i bariton Vladimir Andrić u okviru promovisanja srpske kulture u Danskoj, održali su veoma uspešan operski koncert u Ambasadi Srbije u Kopenhagenu, saopštio je nacionalni teatar...  Na koncertu, održanom 15....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.