Ovacije i selfiji sa Vučićem ispred palate Hofburg

Izvor: Mondo, 02.Feb.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije i selfiji sa Vučićem ispred palate Hofburg

Predsednik Srbije, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji, na poziv šefa austrijske države Aleksandera van der Belena, dočekan je u bečkoj palati Hofburg, gde je sedište austrijskog Predsedništva, uz najveće državne počasti.

Foto: AP Photo/Ronald Zak

Šefa srpske države je ispred Hofburga dočekao njegov austrijski kolega Van der Belen, uz zastavu Srbije koja se vijorila ispred ovog bečkog zdanja.

Van der Belen i Vučić su najpre prišli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << okupljenim građanima, među kojima je bilo i dosta naših građana, sa kojima se srpski predsednik pozdravio.

Veliki broj naših građana Vučiću priredio je nezvaničan doček, koji je podsećao na slike crvenih tepiha za svetske zvezde.

Oni su, naime, kada se Vučić, posle rukovanja sa Van der Belenom, okrenuo i mahnuo im, reagovali ovacijama i pozivima da im priđe, kako bi napravili "selfije".

Vučić je, praćen svojim domaćinom, pričao okupljenima, rukovao se, a sa mlađima napravio nekoliko "selfija".

Predsednik Vučić pozdravio je počasnu gardu postrojenu njemu u čast, nakon čega je usledilo zajedničko fotografisanje dvojice predsednika, a potom su Vučić i Van der Belen prešli u prostorije za sastanak.

Oni će razgovarati u četiri oka, a kasnije će im se pridružiti delegacije dve zemlje.

Po završetku sastanka Van der Belen i Vučić će se obratiti medijima.

Predsednik Srbije sastaće se u Beču i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a nakon sastanka predviđeno je takođe zajedničko obraćanje medijima.

Na kraju posete predsednika Srbije Beču planiran je sastanak sa predsednikom austrijskog parlamenta Volfgangom Sobotkom.

Glavna tema razgovora šefa srpske države sa austrijskim domaćinima, pored bilateralne saradnje, biće, kako je najavljeno, i situacija u regionu i pre svega približavanje Srbije EU.

Predsednik Srbije doputovao je juče u Beč gde mu je predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio najviše priznanje komore "Veliku počasnu zlatnu medalju".

Vučić dobio "počasnu zlatnu medalju" u Beču

U delegaciji Srbije je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić u Austriji uz najviše državne počasti

Izvor: RTS, 02.Feb.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji na poziv šefa austrijske države Aleksandera van der Belena, dočekan je uz najveće državne počasti u bečkoj palati Hofburg, gde je sedište austrijskog Predsedništva. Sa austrijskim predsednikom o saradnji i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.