Otvorio se novi front; Lukašenko izdao naređenje

Izvor: B92, 26.Maj.2022, 19:31

"Otvorio se novi front"; Lukašenko izdao naređenje

Beloruski predsednik i bliski Putinov saveznik Aleksandar Lukašenko naredio je stvaranje nove vojne komande za jug zemlje na granici sa Ukrajinom.

"Nažalost, otvorio se novi pravac, novi front, kako se kaže, i to ne možemo da zanemarimo“, rekao je Lukašenko, javila je beloruska državna novinska agencija Belta.

Ranije ovog meseca, beloruske oružane snage rekle su da će rasporediti jedinice za specijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacije u tri oblasti u blizini njene južne granice sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Belorusija će stvoriti operativnu komandu na ukrajinskom pravcu

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2022

U beloruskoj vojsci biće stvorena južna operativna komanda, rekao je Aleksandar Lukašenko.. "Nažalost, otvorio se novi pravac, kako obično kažemo, novi front. Ne možemo da ne obratimo pažnju na to. O tome smo već razgovarali ranije i ministar odbrane je tada predložio da otvorimo još jednu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.