Otvorena nova kompanija za distribuciju u Turskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nova kompanija za distribuciju u Turskoj

BRČKO - Austrijski "Studen Holding", u čijem sastavu posluje i fabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog, nedavno je otvorio novu kompaniju za distribuciju u Istanbulu, koja je rezultat konstantnog rasta i razvoja "Studen Holdinga" na ovom tržištu u posljednje dvije godine.

Poslovna grupa "Studen Holding" iz Beča, u čijem okviru se danas nalazi više od 25 kompanija u 14 zemalja, već duže od 20 godina uspješno upravlja tradingom, proizvodnjom i distribucijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prehrambenih proizvoda primarno na području jugoistočne Evrope i Bliskog istoka, preko regionalnih centara u Beču, Brčkom i Dubaiju.

Fabrika "Bimal" iz Brčkog najveći je proizvođač i izvoznik prije svega jestivog ulja u sistemu "Studen Holdinga", a tržište Turske posljednje dvije godine predstavlja jedno od glavnih izvoznih tržišta "Bimala" i "Studen Holdinga". Samo u toku 2014. godine, iz fabrike u Brčkom u Tursku je izvezeno proizvoda u vrijednosti od 58 miliona KM od ukupnog izvoza koji iznosi 238 miliona KM. Preko novoosnovane kompanije "Studen Gida Turkey" sa sjedištem u Istanbulu, "Studen Holding" je omogućio lakši izvoz i drugih proizvoda iz BiH, koji se proizvode u sistemu "Studen Holdinga" u Brčkom.

"Naš cilj je dalji razvoj i plasman naših proizvoda u Tursku, a nova kompanija za distribuciju u Istanbulu daje priliku i drugim bh. kompanijama koje nisu dio naše poslovne grupe da svoje proizvode izvoze na tržište Turske, s kojima BiH ima sporazum o slobodnoj trgovini i koje prepoznaje kvalitet proizvoda iz naše zemlje", izjavio je Ilija Studen, predsjednik Uprave "Studen Holdinga" i generalni direktor "Bimala".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.