Otvorena najveća zgrada na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2013, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena najveća zgrada na svetu

Sa sopstvenim veštačkim suncem i površinom tri puta većom od Pentagona, "najveća zgrada na svetu" otvorila je vrata prvim posetiocima u Ćengduu, prestonici kineske pokrajine Sečuan.

Zgrada je visoka oko stotinu metara i u nju može da stane 20 sidnejskih Opera, prenosi AFP. Kompleks, za koji kineski zvaničnici kažu da je najveća samostojeća zgrada na svetu, ima dužinu od 500 metara, širinu od 400 metara i 1,7 miliona metara kvadratnih površine.

"Global centar" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dizajniran je po morskoj temi i ima fontane, veliki vodeni park i veštačku plažu.

Centralni deo sastoji se od 5.000 metara kvadratnih veštačke plaže koja može primiti više od 6.000 osoba, a nudi se i pohađanje kurseva raftinga.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.