Otvorena konferencija ministara prosvete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2010, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena konferencija ministara prosvete

BEOGRAD - Dvodnevna Konferencija ministara prosvete zemalja Zapadnog Balkana svečano je večeras otvorena u Beogradu.

Konferenciju "Sposobnosti nastavnika u različitim demokratskim društvima - uporedni pregled razvoja u zemljama Zapadnog Balkana" organizuju Ministarstvo prosvete Srbije i Savet Evrope.

Otvarajući skup, ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da Srbija svojim aktivnostima u toj oblasti doprinosi uspostavljanju jedinstvenog evropskog obrazovnog prostora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Naš osnovni cilj je članstvo u Evropskoj uniji, a aktivnosti Ministarstva prosvete na tom putu su projekti iz Fonda za predpristupnu pomoć (IPA) koji se između ostalog odnose na modernizaciju stručnog obrazovanja, zatim sprovođenje Tempus programa i projekti iz drugih multilateralnih ili bilateralnih izvora", naveo je ministar.

On je izrazio zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu za učešće na konferenciji i naveo da su prisutni predstavnici Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Švajcarske.

Direktorka Direkcije Saveta Evrope za obrazovanje Olof Olafsdotir kazala je da se kroz obrazovanje najbolje može naučiti koja su naša prava.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Švajcarska pomogla u organizaciji te konferencije i istakla da je to značajno s obzirom da ta zemlja predsedava Komitetom ministara SE.

Ambasador Švajcarske u Srbiji Ervin Helmut Hofer istakao je da ta zemlja snažno podržava regionalne projekte obrazovanja.

"Osećam se kao kod kuće kad je reč o ovoj konferenciji i zahvalan sam Srbiji što je domaćin ovakvog sastanka", kazao je ambasador.

Radni deo konferencije počeće sutra u 9 časova u Palati Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konferencija ministara prosvete

Izvor: S media, 25.Jan.2010

Dvodnevna Konferencija ministara prosvete zemalja Zapadnog Balkana svečano je večeras otvorena u Beogradu. ..Konferenciju "Sposobnosti nastavnika u različitim demokratskim društvima - uporedni pregled razvoja u zemljama Zapadnog Balkana" organizuju Ministarstvo prosvete Srbije i Savet Evrope...Otvarajući...

Nastavak na S media...

Konferencija ministara prosvete

Izvor: RTS, 25.Jan.2010

U Beogradu svečano otvorena dvodnevna konferencija "Sposobnosti nastavnika u različitim demokratskim društvima - uporedni pregled razvoja u zemljama Zapadnog Balkana". ..Ministar prosvete Srbije Žarko Obradovović istakao je da je neophodno unaprediti saradnju u regionu o pitanjima reforme sistema...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.