Otvorena izložba Voz velike pobede

Izvor: Danas, 13.Maj.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba "Voz velike pobede "

Izložba "Voz velike pobede " posvećena podvizima ruskih i srpskih železničara, povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom, u prisustvu velikog broja zvanica, otvorena je juče u Ruskom domu.

- Obraćajući se prisutnima, predsednik Ruskih železnica Vladimir Jakunjin istakao je ogroman doprinos sovjetskih železničara tokom Velikog otadžbinskog rata. " U toku odbrane od nacističke agresije železničari su obnovili 120 hiljada kilometara pruga a izgradili novih 10 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kilometara. Sam maršal Žukov je istakao da pobeda u Velikom otadžbinskom ratu ne bi bila moguća bez doprinosa sovjetskih železničara " rekao je Jakunjin.

- Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić zahvalio se Jakunjinu na nesebičnoj podršci koju Ruske železnice pružaju u realizaciji velikih projekata koji se sprovode u Železnicama Srbije i istakao da će se saradnja Rusije i Srbije nastaviti, kako na tom, tako i na drugim poljima.

- Na izložbi je postavljeno oko 120 fotografija i dokumenata koji svedoče o podvizima, požrtvovanom radu i doprinosu železničara dve zemlje u pobedi nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Izložba će biti postavljena u Ruskom domu od danas do 1.juna a nakon toga deo postavke će biti preseljen na Železničku stanicu Beograd. Izložbu su organizovali kompanija Ruskih železnica "RŽD Internešnel ", Železnice Srbije, ambasada Ruske Federacije u Srbiji i Ruski dom. Zajedničko organizovanje izložbe Železnica Srbije i "RŽD Internešnel ", predstavlja nastavak saradnje dve kompanije, započete realizacijom ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica, vrednog 800 miliona dolara.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.