Otvorena izložba Prozor u iransku umetnost

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba "Prozor u iransku umetnost"

Izložba “Prozor u iransku umetnost" otvorena je večeras u "Kombank art holu" u Makedonskoj ulici. Brojni posetioci moći će do 3. marta da se upoznaju sa persijskim slikarstvom, kaliografijom, grafikom i umetničkim dizajnom.

Autori izloženih dela, Džalil Džokar, Golam-Ali Taheri i Saber Safai, predstavnici su različitih generacija umetnika Irana. Predstavljanjem dela njihovog stvaralaštva, pokušali su da dočaraju tajne persijske umetnosti.

Izložba je otvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << večeras u Kombank art holu

- Srbija i Iran slave državne praznike u približno istom periodu. Ova izložba je svojevrstan most između naše dve zemlje. Želimo da beogradsku publiku upoznamo sa umetničkim duhom i entuzijazmom, sa kojima nadareni i nadasve produhovljeni iranski umetnici, koristeći raznovrsne tehnike i kroz različite umetničke forme, predstavljaju pojmove od najvišeg duhovnog značaja za čovečanstvo - poručio je Madjic Fahimpur, iranski ambasador u Beogradu.

Postavku je otvorio Goran Milićević, izvršni direktor za marketing Komercijalne banke, a goste je pozdravio i dr Mahmud Šalui, ataše za kulturu Ambasade Irana u Beogradu, dodavši da je "umetnost značajno sredstvo komunikacije i zbližavanja ljudi, koje podstiče na ljubav i prijateljstvo u ljudskom društvu”.

Ulaz na ovu postavku je slobodan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prozor u iransku umetnost

Izvor: Politika, 11.Feb.2014, 09:52

Izložba „Prozor u iransku umetnost” otvorena je u „Kombank art holu” u Makedonskoj 29. Posetioci su imali prilike da vide dela trojice umetnika – slike Golama Ali Taherija, minijature Džalila Džokara i kaligrafije Sabera Safaija...Postavku su otvorili ambasador Irana Madžid Fahimpur, ataše...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.