Otvoren stari granični prelaz Horgoš

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren stari granični prelaz Horgoš

Renovirani stari granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske, ponovo je danas pušten u rad, što će omogućiti da se novi granični prelaz Horgoš značajno rastereti tokom turističke sezone, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Stari granični prelaz Horgoš predviđen je isključivo za putnički promet i radiće svakog dana, uključujući i praznike, od 7 do 19 časova.

Tokom godine uglavnom će ga koristiti lokalno stanovništvo koje često prelazi granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i to pešaci, biciklisti i traktoristi, dok će u sezoni i za vreme većih praznika biti omogućen promet putničkih vozila kako bi se smanjio pritisak na novi granični prelaz Horgoš.

Po Sporazumu između Vlada Srbije i Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju potpisanom krajem januara 2012. godine, bilo je predviđeno otvaranje dva granična prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom i stari Horgoš – Reske, što je sada do kraja realizovano.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.