Otvoren prvi dnevni centar za autiste u RS

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prvi dnevni centar za autiste u RS

BANJALUKA - Prvi dnevni centar u RS za odrasle osobe s autizmom počeo je danas probni rad i radiće dnevno od 11 do 15 časova.

"Ovo je velika stvar, jer se radi o odraslim ljudima koji nisu obuhvaćeni nikakvim programima i bukvalno su bili osuđeni na boravak u četiri zida i čisto preživljavanje. Trenutno imamo pet odraslih osoba koje će dolaziti svaki dan, starosti od 20 do 46 godina", kazala je Mirjana Kojić, predsjednik Udruženja "Djeca svjetlosti".

Ona je podsjetila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je ovom udruženju za potrebe centra ovakvog tipa prošle godine u naselju Starčevica dodijeljen prostor na korištenje bez naknade na period od dvije godine.

"Ovo nam mnogo znači, jer moj sin, kao i ostali s autizmom, nigdje nije bio uključen, uglavnom smo vrijeme provodili u kući. Evo, danas smo prvi put došli i već je prihvatio čitavu situaciju, prostor i ljude", rekla je Milkica Suvajac, majka dvadesettrogodišnjeg mladića s autizmom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.