Otvaranje novih žičara na Jahorini

Izvor: RTS, 15.Dec.2009, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje novih žičara na Jahorini

Na Jahorini je počela zimska turistička sezona, koju će obeležiti otvaranje dve nove žičare. Posle četvrt veka, to je prva veća investicija na toj planini.

Počela je zimska turistička sezona na Jahorini, koju će obeležiti otvaranje dve nove žičare. To je, posle četvrt veka, prva veća investicija na toj planini.

Domaćini obećavaju da više neće biti redova ispred žičara, što je bila i najveća zamerka skijaša.

Za turističke poslenike, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na planinama nema veće sreće nego kad napada sneg. Na Jahorini ga ima već 30 centimetara, a za nekoliko dana biće pola metra jer sneg pada i to suvi, onaj koji navejava.

Direktor Hotela "Bistrica" Dragan Petković kaže da 25 kilometara duga ski - staza povezuje tri dvosed žice, četiri ski - lifta i veliki broj bebi liftova i dodaje je da će za desetak dana početi sa radom i dve nove šestosedne žičare.

Direktor olimpijskog centra "Jahorina" Branko Koroman je naglasio da su posle 25 godina od održavanja zimskih olimpijskih igara dobili šansu za uspeh i razvoj.

Koroman je istakao da su obezbedili dovoljno sredstva da bi se ispoštovale sve investicije koje su u toku.

Godinama unazad, polovinu svih gostiju Jahorine čine turisti iz Srbije. Ovde su svesni da će nakon ukidanja viza jedan broj skijaša iz Srbije krenuti put alpskih ski - centara.

Ipak, ugostitelji ne brinu previše za goste. Njihovi aduti su blizina i povoljne cene. U velikoj meri računaju na emocije, znaju da turisti iz Srbije rado skijaju na Jahorini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.