Otrovni otpad iz Heliosa i na Suvoboru

Izvor: RTS, 02.Mar.2009, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otrovni otpad iz "Heliosa" i na Suvoboru

U selu Teočin na Suvoboru pronađeno više od 100 buradi sa otrovnim materijalom koji potiče iz preduzeća "Zvezda Helios", saopštila Republička inspekcija za zaštitu životne sredine. Veruje se da otrovnog otpada ima i na drugim lokacijama u rudničko-takovskom kraju.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine saopštila je da je u selu Teočin na Suvoboru pronađeno više od 100 buradi sa otrovnim materijalom koji potiče iz preduzeća "Zvezda Helios".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Republička inspektorka Ivanka Bogojević objasnila je da je otrovni hemijski materijal pronađen u blizini kuće Pavla Brkovića, vlasnika preduzeća "Ekol" iz Gornjeg Milanovca, koje je pre dva dana zatvoreno zbog ugrožavanja zdravlja i bezbednosti građana.

Pošto se veruje da otrovnog otpada iz "Heliosa" ima i na drugim lokacijama u rudničko-takovskom kraju, građanima je upućen apel da materijal prijave lokalnoj policijskoj stanici i da za to neće snositi nikakve posledice.

Inspekcija je građane pozvala da sadržaj "Heliosovih" buradi ne prosipaju kako ne bi ugrožavali zemljište, vodotokove i izvorišta, kao i da ne zakopavaju ambalažu.

Istražni sudija Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu odredio je prošle sedmice pritvor trojici radnika koji su nezakonito prevozili i skladištili kancerogeni otpad iz Industrije boja i lakova "Zvezda-Helios" u sela gružanskog kraja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.