Otpuštena trudnica vraćena na posao

Izvor: B92, 15.Jun.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpuštena trudnica vraćena na posao

Novi Sad -- Branka Mandić koja je u petom mesecu trudnoće otpuštena iz novosadskog Centra za socijalni rad krajem prošle godine, vraćena je na posao, piše RTS.

Sociološkinja Branka Mandić u petom mesecu trudnoće dobila je otkaz u Centru za socijalni rad, nakon što joj je istekao ugovor o privremenim poslovima, gde je radila kao pripravnica.

Nakon što je dobila otkaz, Mandićeva je 2. januara bila primljena u bolnicu u kojoj je ležala dve nedelje, a njen muž Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je tada da su doktori uspeli da spreče pobačaj zbog stresa, što je bilo konstatovano i u lekarskim nalazima.

Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je 1. februara upravu Centra za socijalni rad da Mandićevu "hitno" vrati na posao.

Vučević je ocenio da je praksa otpuštanja trudnica "nedopustiva", jer je opadanje nataliteta jedan od najvećih problema Srbije, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novi Sad.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Centar za socijalni rad vratio na posao trudnicu koju je otpustio

Izvor: Press, 15.Jun.2013

Tim povodom, u ponedeljak 17. juna na konfenciji za novinare će govoriti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, savetnik gradonačelnika Miroslav Parović i direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković, navodi se u saopštenju...Vučević je pozvao 1. februara direktora Centra za socijalni...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.