Otpušten jer se borio protiv divlje gradnje na Zlatiboru

Izvor: Glas javnosti, 24.Mar.2013, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpušten jer se borio protiv divlje gradnje na Zlatiboru

ZLATIBOR - Bezakonje.

Goran Obradović, pomoćnik predsednika opštine Čajetina, koji je krajem februara razrešen te funkcije, tvrdi da je otkaz dobio zbog ukazivanja na propuste u radu opštinske uprave!

- Kap koja je prelila čašu jeste objekat koji u centru Zlatibora podiže firma Uniprom Jovanović iz Paraćina. Oni su dobili građevinsku dozvolu na tri sprata, a kad su počeli da zidaju četvrti, počeli su da se javljaju građani s pitanjem zašto građevinski inspektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Anđić ne reaguje kad je njegova kuća na susednom placu - priča Obradović, koji je 10. februara protiv Anđića podneo prijavu Republičkoj građevinskoj inspekciji.

- Tek 22. februara inspektor je izašao na teren s obaveštenjem da su zabranjeni radovi. Stavio je traku, ali nije doneo rešenje o zabrani radova. To rešenje inspektor je doneo 12. marta, kad je investitoru ostavio rok od mesec dana da od nadležnih organa opštine Čajetina pribavi rešenje o izmeni građevinske dozvole - nastavlja Obradović.

On dodaje da je posle obustave radova inspektor stupio u pregovore s investitorom da mu proda pet ari placa.

- Investitor na taj način ostvaruje koeficijent izgrađenosti kojim bi pokrio nelegalno izgrađenih nekoliko stotina kvadrata.

(N. K.)

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.