Otkriven tajni plan: Cilj im je vojni udar

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 21:44

Otkriven tajni plan: Cilj im je vojni udar

Brazilska federalna policija pronašla je detaljan vojni plan za blokadu primopredaje vlasti nakon prošlogodišnjih izbora u telefonu Maura Sida.

Sid je pomoćnik bivšeg predsednika Žaira Bolsonara, objavio je danas list "Veja".

Dodaje se da nije jasno ko je dokument napisao i da li je isti stigao do Bolsonara, prenosi Rojters.

Sid se trenutno nalazi u pritvoru zbog istrage o navodnom falsifikovanju Bolsonarove potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema pisanju brazilskih medija, dokument od tri stranice predstavlja mapu puta kako da se blokira Lulina inauguracija uz pomoć vojske.

U dokumentu se poziva na imenovanje osobe koja bi imala moć nad oružanim snagama i svim brazilskim federalnim agencijama javne bezbednosti, dok bi sudije u Vrhovnom sudu bile istražene i smenjene.

Sličan, manje detaljan dokument pronađen je u januaru u kući bivšeg ministra pravde Andersona Toresa, što samo potvrđuje tezu da su članovi Bolsonarovog najužeg kruga tražili načine da blokiraju Lulu da preuzme dužnost predsednika i oduzmu ovlašćenja brazilskim saveznim sudovima, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.