Otkrite mračnu tajnu poznatog znaka Hollywood

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrite mračnu tajnu poznatog znaka Hollywood

Kada pomislite na Hollywood, među prvim asocijacijama vjerojatno vam je istoimeni natpis koji je postavljen na brdu iznad Los Angelesa 1923. godine. Ipak, mnogi ne znaju da upravo on krije jednu mračnu tajnu.

Riječ je o mračnoj tajni koju krije baš znak Hollywood, preciznije njegovo prvo slovo H.

Los Angeles danas je meka za sve koji žele ući u svijet filma i napraviti karijeru na velikom platnu, a tako je bilo i prije. Nebrojene glumice i starlete hrlile su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Hollywood kako bi dostigle zvjezdanu slavu, a među njima je bila i Millicent Lillian (Peg) Entwistle.

Peg, kako je željela da je zovu, rođena je u Engleskoj 1908. godine i sa svoja dva brata preselila se u Ameriku u potrazi za slavom.

U životu je imala samo jedan cilj, postati glumica. Iako je u pozorišnim krugovima bila poznata i cijenjena kao komičarka, nikada nije prestala sanjati o pravoj slavi, onoj filmskoj.

Iako je dobila ulogu u filmu Thirteen Women, njezina uloga bila je izrezana u finalnoj verziji, a nakon toga izgubila se u moru lijepih lica koja su svakodnevno pristizala u zemlju snova.

Glumica je 1932. godine, shrvana neuspjehom i boreći se s depresijom, odlučila okončati bijedu i razočaranje i oduzeti sebi život. Pozdravila se sa svojim ujakom kojem je rekla da s prijateljima odlazi na piće, ali se uputila na brdo Lee, ravno na znak Hollywood koji joj se, barem je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsjećao je na neuspjeh.

Peg se popela na slovo H i s njega skočila u smrt. Drugog dana pronašla ju je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji. Kod Peg je pronađeno i oproštajno pismo u kojem je, između ostalog pisalo: “Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo napravila ranije poštedjela bih svih puno boli”.

Tako je završio njezin san o slavi. Ili možda ipak nije.

Naime, brojni ljudi potvrdili su kako su u blizini znaka Hollywood viđali duh žene u bijelom, kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla.

Drugi su tvrdili kako su vidjeli magličastu prikazu koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada no prije što udari o tlo, nestaje.

Priče o nesretnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za što na svijetu noću ne bi došli ni blizu hollywoodskog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mjesto na kojem se navodno pojavljuje Peg, a među najpoznatijima je i ekipa Ghost Adventures koja je prije nekoliko dana snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje se ne mogu objasniti.

(NN/net.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.