Otkrijte beogradske staze Borislava Pekića

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrijte beogradske staze Borislava Pekića

"Tragom Borislava Pekića" naziv je novog programa koji od utorka, 25. juna, u petoj sezoni "Književnog vodiča kroz Beograd" realizuje Centar za kulturne inicijative "Kulttura". Šetnje su besplatne, a biće održane samo tokom ovog leta

- Uzbudljiva životna i stvaralačka biografija jednog od naših najvećih pisaca biće ispričana tokom dvoipočasovne šetnje koja vodi od Vračara do Kalemegdana. Gde se nalazi Pekićeva “orvelovska lipa”, ko su Titiri a ko Triblonci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ko je činio “plemstva bola” i gde se i kada sastajalo, gde je mladi Pekić radio kao novinar a gde kao dramaturg, kada je i gde postao jedan od ljudi potkrovlja i započeo “šegrtske dane” svoje robije, gde se sve borio za demokratiju, gde je, izvodeći misaone vežbe, šetao Beogradom, a gde, pripremajući se da izvede svog junaka Arsenija Njegovana na svetlost dana posle 27 godina, samo su neke od zanimljivosti koje će biti otkrivene tokom šetnji - navodi Jovo Anđić, autor programa.

Termini

Ture "Tragom Borislava Pekića" bi'e održane 25. juna, 2., 9, 16. i 23. jula. Više informacija može se pronaći na sajtu www.beogradskesetnje.rs ili dobiti pozivom na 066-056-096.

Šetnje će se izvoditi utorkom, počev od 25. juna, od 18 sati sa mestom okupljanja - restoran “Trandafilović” u Makenzijevoj 73.

Šetnje su besplatne zahvaljujući podršci Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a program se uz saglasnost porodice Pekić realizuje samo tokom ovog leta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.