BG: Fakulteti od sutra bez nastave

Izvor: B92, 18.Maj.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Fakulteti od sutra bez nastave

Beograd -- Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu danas je odlučio da sve nastavne aktivnosti, uključujući i predispitne obaveze i ispite, budu odložene za 7 dana.

"Imajući u vidu vanrednu situaciju zbog poplava, uvažili smo zahtev Studentske konferencije univerziteta Srbije i predispitne obaveze od sutra neće se održavati", rekao je Tanjugu rektor UB Vladmir Bumbaširević.

On je dodao da će fakulteti u dogovoru sa studentiskim parlamentima pronaći optimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modalitete za realizaciju te odluke.

Rektorski kolegijum je, kako je rekao Bumbaširević, pohvalio požrtvovano angažovanje studenata, posebno u zbrinjavanju evakuisanih.

Kolegijum je pozvao studente da se i dalje odazivaju nadležnim službama.

SKONUS je zatražio od univerziteta i fakulteta da naredne nedelje budu odložena predavanja, kolokvijumi i drugi oblici nastave.

Više od 50 odsto volontera angažovanih u prihvatnim centrima je iz redova studentske populacije, rekao je Tanjugu predsednik SKONUS-a Danilo Jeremić i naveo da je medju mladima puno onih koji su i sami pretrpeli štetu i čija su domaćinstva oštećena.

Verbić podržao akcije studenata i đaka

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjan Verbić posetio je danas učenike Prve beogradske gimnazije i studente Prirodno-matematičkog fakulteta koji su se organizovali samoinicijatvno u prikupljanju pomoći za ugroženo stanovništvo.

Direktor Prve beogradske gimnazije Aleksandar Andrejić upoznao je ministra sa tim da su se učenici i profesori okupili spontano i počeli da donose neophodnu humanitarnu pomoć za ugožene od poplava.

Učenici i profesori su donosili pomoć u hrani, odeći, obući, sredstvima za higijenu i dugim neophodnim stvarima ugroženo stanovništvo, ali su im se priključili i gradjani, pa je ta gimnazija postala jedan od punktova za prikupljanje pomoći sa teritorije opštine Stari grad, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Studenti na Prirodno-matematičkom fakultetu takodje sakupljaju neophodnu pomoć za ugrožene, koju distribuiraju do centara za prihvat evakuisanih gradjana, u koordinaciji sa kriznim štabovima i Crvenim krstom.

Ministar Verbić je podržao akcije učenika, studenata i profesora i istako da je važna samostalna inicijativa i solidarnost koju pokazuju na delu i pozavo i ostale da se priključe prikupljanju pomoći.

Ministar je zajedno sa ministrom kulture i informisanja Ivanom Tasovcem posetio i Narodni muzej u Beogradu, u kome se, takodje, prikuplja pomoć za ugrožene.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na fakultetima UB od sutra bez nastave

Izvor: Akter, 18.Maj.2014

Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu danas je odlučio da sve nastavne aktivnosti, uključujući i predispitne obaveze i ispite, budu odložene za sedam dana

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.