Otkazan sastanak Dačića, Alfana i Bušatija

Izvor: B92, 08.Jan.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan sastanak Dačića, Alfana i Bušatija

Trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Albanije, Italije i Srbije najavljen za utorak u Beogradu, neće biti održan, saopštilo je MSP.

Sastanak je otkazan zbog bolesti šefa italijanske diplomatije Anđelina Alfana, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Srpsko ministarstvo je navelo da su tri strane u kontaktu, kako bi što skorije bio dogovoren novi datum održavanja trećeg po redu trilateralnog sastanka šefova diplomatije Albanije, Italije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Srbije.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da su otkazani i predviđeni bilateralni sastanci.

Ministri Ditmir Bušati, Anđelino Alfano i Ivica Dačić trebalo je da razgovaraju o regionalnoj saradnji, posebno u oblasti evropskih integracija, bezbednosti u regionu i saradnji u energetici i infrastrukturi.

Dačić je pre trilateralnog sastanka trebalo da razgovara s albanskim ministrom Bušatijem, a posle i s italijanskim kolegom Alfanom.

Prvi trilateralni sastanak šefova diplomatije Albanije, Italije i Srbije održan je u januaru 2015. u Rimu kada su se sastali Bušati, Dačić i tadašnji italijanski ministar Paolo Đentiloni. Oni su se opet sastali sledeće godine u Tirani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.