Otkačio se teretni lift u Vuhanu, poginulo 19 radnika

Izvor: Blic, 13.Sep.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkačio se teretni lift u Vuhanu, poginulo 19 radnika

Najmanje 19 radnika poginulo je danas kada se otkačio teretni lift na jednom gradilištu u kineskom gradu Vuhan, saopštio je portparol gradskih vlasti.

- Žrtve su radnici koji su radili na gradilištu. Lift je pao sa oko 100 metara visine - rekao je portparol, koji nije mogao da kaže šta je uzrok nesreće.

Kineska novinska agencija Sinhua objavila je da su opštinske vlasti obustavile sve građevinske radove u Vuhanu da bi izvršile neophodne bezbednosne provere. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bezbednost na radu je veliki problem u Kini, gde se propisi o zaštiti radnika često zanemaruju.

Državna uprava za bezbednost na radu navodi da je prošle godine u nesrećama na radu poginulo više od 75.500 ljudi, iako je vlada najavila da će preduzeti mere da bi smanjila broj žrtava.

Povezane vesti: Više od 30 radnika stradalo u odronu zemlje u Kini Pao kran u Rusiji, poginulo pet kineskih radnika, još pet povređeno Poginuo radnik u Pančevu Trojica radnika pali sa najviše zgrade u Tajlandu Zemlja zatrpala dva radnika na gradilištu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.