Otežan saobraćaj zbog snega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2013, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežan saobraćaj zbog snega

NOVI SAD -

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima u Srbiji kolovozi su vlažni, snega mestimično ima do pet centimetara, a na pojedinim deonicama i od pet do 10 centimetara. Vozačima se savetuje oprezna vožnja, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Snega od pet do 10 centimetara ima na autoputevima Granični prelaz Horgoš - Feketić, Feketić - Novi Sad - most Beška, a na autoputevima Beška - Novi Banovci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Batrovci - Dobanovci do pet centimetara. I na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni, a snega ima do pet centimetara.

Na putevima Bačka Palanka - Veternik i Petrovaradin - Irig snega ima od pet do 10 centimetara, a na putevima Pojate - Kruševac - Stopanja, Bačka Palanka - Veternik, B. Karađorđevo - Srpska Crnja, Irig - Šabac do pet centimetara.

U Bečeju uklanjanje snega od ranog jutra

Sneg koji je tokom noći, nošen severozapadnim vetrom, napadao desetak centimetara u Bečeju nije iznenadio radnike JP Komunalac. Već od pet sati ujutru tridesetak radnika uklanjali su sneg na ulicama Bečeja i naseljenih mesta Bačko Gradište i Bačko Petrovo Selo.

Prema rečima Norberta Kovača, direktora JP Komunalac prvo su očišćeni trotoari u širem centru Bečeja, a direktor Kovač kaže da će do podne i sa biciklističkih staza biti uklonjen sneg.

Glavne saobraćajnice od i ka Bečeju kao i one u samom mestu očišćene su a saobraćaj se odvija nesmetano.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Dopisnica Radio-televizije Vojvodine iz Zrenjanina Tanja Krunić javlja da je sneg u ovom delu pokrajine oslabio, a da je u zimskoj službi saznala da su svi putevi u srednjem i severnom Banatu prohodni.

U zimskoj službi ističu da su već nekoliko puta vršili soljenje saobraćajnica kao i čišćenje, ali da im vetar otežava posao: Posebno je otežana situacija bila na putu između Zrenjanina i Beograda kod Čente.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Požege, Čačka, Mačve, Kolubare.

Na opštinskim putevima kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda.

Za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća.

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ističu da je ujutro i uveče moguće stvaranje poledice. Neprohodan je putni pravac Sjenica - Bare - Kumanica - Crna-Gora, a na pojedinim putnim pravcima ima odrona.

Snega od pet do 10 centimetara ima na prilazu graničnom prelazu Horgoš - Subotica - E75.

Snega do pet centimetara ima na prilazima graničnim prelazima Batrovci - Dobanovci (sa petljama Šid, Kuzmin, S. Mitrovica, Ruma, Pećinci, Šimanovci, Dobanovci), B. Karađorđevo - Srpska Crnja, Kneževići - Borova glava- Kokin brod- Nova Varoš - Prijepolje - barski most (granica CG), Novi Bečej - Nakovo.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet centimetara, obavezna je zimska oprema i preporučuje se oprezna vožnja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.