Otežan saobraćaj zbog oblačnosti

Izvor: RTS, 22.Mar.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežan saobraćaj zbog oblačnosti

Mogući su pljuskovi koji uslovljavaju mestimično vlažne ili mokre kolovoze, navodi Auto-moto savez Srbije.
U jutarnjim i večernjim satima duž rečnih tokova po kotlinama i preko prevoja, saobraćaj otežava niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost.
Otapanje snega u planinskim predelima je uzrok odrona na putevima kroz stenske useke i klisure.
Posebno treba biti pažljiv u vožnji tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << noći kada je vidljivost ograničena, kao i na ulazu i pri izlazu iz tunela.
Kao posledica velikih oscilacija u temperaturama i čestih padavina, javljaju se razna oštećenja na kolovozu koja mogu ugroziti bezbednost.
Kako je saopštilo JP ''Putevi Srbije'', zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje se oprez u vožnji.
Najopterećeniji su putni pravci prvog prioriteta - auto-putevi.
Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.
Na putevima Srbije juče je evindentirano 68 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređena 31 osoba, navodi Uprava saobraćajne policije.
U Beogradu su se dogodile 33 saobraćajne nezgode, u kojima je 11 osoba povređeno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS: Oprez u vožnji zbog odrona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2015

Na putevima kroz useke i klisure česti su odroni zbog otapanje snega u višim predelima, pa je neophodan oprez u vožnji, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS)...Zbog velikih oscilacija u temperaturama i čestih padavina javljaju se razna oštećenja na kolovozu, a na tim deonicama su i mokri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodatni oprez zbog odrona

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2015

BEOGRAD - Auto-moto savez Srbije upozorio je danas vozače na dodatni oprez u vožnji, jer je otapanje snijega dovelo do čestih odrona u usjecima i klisurama...Iz Saveza apeluju da se vozači strogo pridržavaju saobraćajnih propisa i znakova na dionicama gdje je zbog započetih radova izmijenjen režim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.