Oteto 30 Hazara u Avganistanu

Izvor: B92, 24.Feb.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteto 30 Hazara u Avganistanu

Grupa od 30 Hazara oteta je na jugu Avganistana, a iz ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da čine sve da ih pronađu.

Otmica se dogodila juče u provinciji Zabul, na jugu Avganistana, kada su maskirani muškarci u vojnoj uniformi zaustavili dva vozila na glavnom putu koji povezuje Herat i Kabul i odveli sve muškarce iz minibuseva u nepoznatom pravcu.

Žene i deca, koji su putovali sa otetim muškarcima, ostali su u autobusima.

Niko nije preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovornost za otmicu, niti je, za sada, bilo ko tražio otkup.

AFP navodi da su kidnapovanja radi otkupa česti u Avganistanu i da ih sprovode banditi, lokalna milicija i talibanski pobunjenici.

Hazari su velika šiitska etnička zajednica koja pretežno živi u Pakistanu i Avganistanu i često su na meti talibana i drugih ekstremnih sunita koji čine većinu u Avganistanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oteto 30 Hazara u Avganistanu

Izvor: Radio 021, 24.Feb.2015

Grupa od 30 Hazara oteta je na jugu Avganistana, a iz ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da čine sve da ih pronađu...Otmica se dogodila u provinciji Zabul, na jugu Avganistana, kada su maskirani muškarci u vojnoj uniformi zaustavili dva vozila na glavnom putu koji povezuje Herat i Kabul...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.