Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac na internetu oglasio prodaju djeteta, priveden

Filmska akcija odvijala se u Hrvatskoj nakon što je na jednom portalu postavljen oglas oca da prodaje svoje petogodišnje dijete po cijeni od 270 evra.

Uz oglas je bila istaknuta i fotografija djeteta. U kuću muškarca u jednom podravskom selu upali su pripadnici interventne policije u pratnji Centra za socijalni rad, prenose hrvatski mediji.

Policiju su o oglasu, kako piše Podravski.hr obavijestili šokirani administratori oglasnika, nakon čega je uslijedila akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << policije i nadležnih službi.

Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću.

“Centar za socijalni rad preduzeo je hitne zaštite djece i pokrenut je sudski postupak radi zaštite djece”, kratko je saopšteno iz Centra za socijalni rad.

Privedenom ocu su oduzeta oba djeteta i smještena su u hraniteljsku porodicu.

Otac je dobio krivičnu prijavu “zbog sumnje u krivično djelo trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

On se branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno i da mu nije bila namjera da proda svoje djete.

Tužilaštvo ga, na kraju, neće teretiti za krivično djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

(podravski.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.