Osumnjičeni za Bojovića na slobodi

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za Bojovića na slobodi

Podgorica -- Osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića - Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, pušteni su iz zatvora kod Podgorice jer im je ukinut ekstradicioni pritvor.

Njihovo izručenje tražila je Srbija čije ih tužilaštvo tereti za ubistvo Nikole Bojovića, brata navodnog vođe "Zemunskog klana", Luke Bojovića, aprila 2013. godine u Beogradu.

Šaranović i Koljenšić su pušteni iz zatvora u kojem su bili od jula prošle godine, jer je Apelacioni sud Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juče potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici kojim se odbija njihovo izručenje Srbiji.

Srpsko pravosuđe tereti Šaranovića da je naručio ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića, a Koljenšić je, zajedno sa Beograđaninim Milošem Delibišićem, osumnjičen da je organizovao to ubistvo.

Navodni motiv za ubistvo je bila osveta Luki Bojoviću - bratu ubijenog Nikole, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo "Zemunskog klana" posle likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića ubijenog u naselju Dedinje oktobra 2009. godine.

Slobodan Šaranović je osumnjičen da je naručio likvidaciju Bojovića, kako bi osvetio brata.

Saša Cvetanović, osumnjničen za egzekuciju Nikole Bojovića, izručen je Srbiji januara ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.