Osumnjičeni priznao ubistvo navijača Zvezde

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni priznao ubistvo navijača Zvezde

Osumnjičeni za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića priznao je ubistvo, saznaje RTS.

Jednog od sedmorice uhapšenih, svedok je identifikovao kao ubicu srpskog navijača, što potvrđuju i snimci kamera.

RTS saznaje i da je posle toga osumnjičeni i sam priznao da je ubio Marka Ivkovića. Sud je, osim podizanja optužnice, takođe naložio da se osumnjičeni Kadri Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja.

RTS saznaje i da je grupa uhapšenih momaka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pravila roštilj u ulici blizu Arene gde je održana utakmica Crvena Zvezda Galatasaraj. Grupa navijača Crvene Zvezde prošla je tom ulicom i došlo je do sukoba a kasnije i ubistva srpskog državljanina.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da jedino što zna, a što nije do sada bilo poznato javnosti, a što mu je danas preneto, da se radi o licima koja nisu direktno učestvovala u sukobu dve grupe navijača, već su se na licu mesta zatekli nekim svojim povodom.

"Ono što mi je preneto je da su bili u alkoholisanom stanju", naveo je Marković.

Lokalna policija navela je da se radi o turskom državljaninu, A RTS saznaje da je ubica Marka Ivkovića uhvaćen prilikom pokušaja bekstva iz Istanbula za Antaliju.

Čović: Ohabruje reakcija turskih vlasti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da orabruje reakcija turskih vlasti koje su uhapsile osobu za koje se sumnja da je ubila navijača Marka Ivkovića, ali, reko je Čović, u tome nema utehe.

"Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo reagovale", rekao je Čović, prenosi klupski sajt.

On je izrazio nadu da će ubica biti oštro kažnjen.

"Život 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde je tragično okončan i zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali. Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce", rekao je Čović.

Čović očekuje da će vlstima Srbije biti omogućen uvid u taj slučaj, odnosno da će biti poštovani svi standardi kao i u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

"Turske vlasti su uspele da pobede manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja, a koje su dodatno raspršivali turski mediji", kazao je on.

Čović se zahvalio državnim organima Srbije i ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Bozaju koji su se angažovali.

Marko Ivković (25) ubijen je 21. novembra u Istanbulu u gužvi ispred sportske arene Abdi Ipekči, uoči evroligaške utakmice između beogradske Crvene zvezde i Galatasaraja.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za ubistvo navijača Zvezde

Izvor: Blic, 28.Nov.2014

Sud u Istanbulu podigao je optužnicu protiv turskog državljanina osumnjičenog da je na smrt izbo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića pre utakmice između Galatasaraja i crveno-belih prošlog petka u Istanbulu, objavila je turska agencija "Anadolija"...Sud je, osim podizanja optužnice, takođe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.