Izvor: B92, 19.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni pao na poligrafu?

Zaqgreb -- Tokom istrage o ubistvima novinara Ive Pukanića i Nike Franjića i Ivane Hodak, osumnjičeni Slobodan Đurović "pao" je na poligrafu, piše "Jutarnji list".

Đurović, koji je kum Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, uhapšen je nedaleko od granice sa Srbijom, zajedno sa još trojicom osumnjičenih i, kako navodi list, odmah je upućen na poligrafsko testiranje.

Iako je tvrdio da je u Hrvatsku došao kako bi naplatio dug od osumnjičenog Roberta Matanića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na poligrafskom testiranju, navodno, "pao" je kad su mu postavljena pitanja o ta dva ubistva, pa je zbog toga došlo do potpunog preokreta u daljnjem toku istrage.

Đurović je reagovao na pitanja da li ima veze s ubistvom Ivane Hodak, a onda i na pitanje da li su sa tim navedenim ubistvima povezani crnogorski preduzetnik Stanko Subotić Cane i Joca Amsterdam, piše "Jutarnji list".

Mediji su pisali da je Đurović, koji je u Hrvatsku navodno ušao s lažnim dokumentima pripremljenim za Roberta Matanića i još dva lica, osumnjičenima trebalo da pomogne u bekstvu.

O toku istrage nema službenih informacija policije, pa mediji objavljuju brojna nagađanja koja policija, ili ne komentariše ili negira, što je slučaj i s tezom da je osumnjičeni Amir Mafalani moguća veza dva ubistva.

Ivana Hodak je ubijena mecima iz pištolja početkom oktobra u ulazu svoje zgrade u centru grada, dok su Pukanić i Franjić ubijeni 23. oktobra uveče, podmetnutim eksplozivom u dvorištu nedeljnika "Nacional", takođe, u centru grada.

Posledica ubistva bile su kadrovske smene ministara pravde i unutrašnjih poslova, kao i šefa policije i nekih viših policijskih zvaničnika, ali i hapšenje više sumnjivih lica koja su kasnije osumnjičena i nad njima se provodi istraga.

U bekstvu su dvojica osumnjičenih, među kojima i Željko Milovanović, koji se označava kao "mozak" operacije i lice koje je u dvorište "Nacionala" dovezlo moped s eksplozivom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.