Osumnjičen za utaju poreza u FK Borac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičen za utaju poreza u FK "Borac"

BEOGRAD -

Poreska uprava podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv M.R, odgovornog lica fudbalskog kluba "Borac" iz Čačka, zbog osnovane sumnje da je utajio porez i time oštetio budžet Republike Srbije za 35 miliona dinara, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

M.R. iz Čačka je u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza, u periodu od 1. januara 2008. do 31. maja 2012. godine, isplatio ukupno 82,2 miliona dinara profesionalno angažovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igračima koji su zaključili ugovor o radu sa FK "Borac".

Radi se o fizičkim licima koja nemaju svojstvo zaposlenih radnika i profesionalnim sportistima i sportskim stručnjacima sa kojima klub nema zaključene ugovore o profesionalnom odnosu.

Pritom, nije obračunat i plaćen porez na zarade i doprinose za socijalno osiguranje u iznosu od 27,48 miliona dinara, porez na druge prihode fizičkog lica u iznosu od 5,6 miliona dinara i porez na prihode sportista i sportskih stručnjaka u iznosu od oko 593.748 dinara.

M.R. je u 2008, 2010. i 2011. godini primio donacije u novcu od raznih pravnih lica u iznosu od oko 52,6 miliona dinara, pri čemu na tako poklonjena sredstva nije obračunat i plaćen porez na poklon u iznosu od 1,29 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.