Osuđujem napade na bratski Azerbejdžan FOTO

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 21:24

"Osuđujem napade na bratski Azerbejdžan" FOTO

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da je Jermenija odgovorna za eskalaciju situacije na granici sa Azerbejdžanom, prenosi Sputnjik.

On je optužio Jerevan za provokacije s namerom da stvori novo žarište u regionu.

"Odlučno osuđujem napade Jermenije na bratski Azerbejdžan. Veoma smo zabrinuti zbog sistematskih napada Jermenije. To je smišljeni napad, a njegov cilj je provokacija kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvorilo novo žarište u regionu i blokirao proces normalizacije problema Nagorno-Karabaha", rekao je Erdogan novinarima.

Turski predsednik je Azerbejdžanu obećao podršku protiv "bilo kakvih napada".

Sukobi na granici izbili su u nedelju. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izvestilo je da ima gubitaka na obe strane, dok su u Jerevanu saopštili da je Azerbejdžan nastavio granatiranje jermenskih položaja i u ponedeljak ujutru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TO JE NAPAD NA NAŠU BRAĆU" Erdogan zagrmeo nakon KRVAVOG SUKOBA na granici Jermenije i Azerbejdžana

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020

Turski predsednik obećao podršku..Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da je Jermenija odgovorna za eskalaciju situacije na granici sa Azerbejdžanom. On je optužio Jerevan za provokacije s namerom da stvori novo žarište u regionu...- Odlučno osuđujem napade Jermenije na bratski Azerbejdžan....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.