Osuđenik drugog htio ubiti žiletom

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđenik drugog htio ubiti žiletom

ZENICA - Osuđenika Dalibora Lugonju povrijedio je u tuči u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Zenica zatvorenik Samir Šljivo, s kojim je ranije, prema izjavama svjedoka, bio u "dobrim" odnosima.

Incident se dogodio u četvrtak, ali se prešućuje. Naime, incident u zeničkom KPZ-u, koji je zatvorenog tipa, nije prijavljen tamošnjoj policiji, a iz Kantonalne bolnice Zenica je rečeno da Lugonja nije dovezen kod njih.

"Lugonja je zadobio posjekotinu u predjelu vrata, najvjerovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << žiletom. Povreda nije teža i sanirana je u zavodskom stacionaru", kaže izvor iz KPZ Zenica.

Zatvorska straža brzo je intervenisala i spriječila teži incident. Napadač Šljivo savladan je i smješten u samicu, a uprava KPZ-a će po službenoj dužnosti Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona morati da podnese izvještaj o krivičnom djelu. Pretpostavka je da će napad biti okarakterisan kao pokušaj ubistva.

Iz uprave Zavoda o ovom incidentu nisu željeli govoriti, a iz Federalnog ministarstva pravde je poručeno da bez ministra Zorana Mikulića, koji je odsutan, niko zvanično ne može govoriti o ovom slučaju.

Dalibor Lugonja iz Sarajeva ima podeblji dosije. Boravio je u zatvoru u Italiji, a dovodi se u vezu s Goranom Pržuljem, organizatorom auto-mafije na području Sarajeva, i hapšen je u njegovoj grupi 2007. godine. U zeničkom zatvoru je od 2009. godine, kada je uhapšen zajedno s još četiri osobe u akciji presijecanja narko-mreže. Tada su zaplijenjena tri kilograma heroina. Njegov napadač Samir Šljivo u zeničkom KPZ-u izdržava višegodišnju kaznu zbog teških krađa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.