Osuđeni zbog prodaje leka za kovid-19

Izvor: B92, 06.Okt.2023, 23:47

Osuđeni zbog prodaje "leka" za kovid-19

Muškarac sa Floride i trojica njegovih sinova osuđeni su zbog prodaje industrijskog izbeljivača kao lažnog leka za kovid-19 preko sajta crkve u koje odlaze.

Savezni sudija u Majamiju osudio je Džonatana Grenona (37) i Džordana Grenona (29) na 12 godina i sedam meseci zatvora, dok su Mark Grenon (66) i Džozef Grenon (36) dobili po pet godina, prenosi AP.

Tužioci su dodali da se u video-snimcima koji promovišu lažni lek navodi da leči 95 odsto poznatih bolesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući kovid-19, Alchajmerovu bolest, autizam, rak mozga, HIV/AIDS i multiplu sklerozu.

Ono što su Grenonovi prodavali je zapravo hlor-dioksid, koji, kada se proguta, postaje izbeljivač koji se obično koristi za tretiranje stvari poput tekstila, industrijske vode, celuloze i papira, prema Upravi za hranu i lekove, navodi AP.

Pored osuda za prevaru, Džonatan i Džordan Grenon su takođe osuđeni za kršenje naloga federalnog suda koji od njih zahteva da prestanu da prodaju ''Čarobno mineralno rešenje'' 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog prodaje lažnog lijeka protiv kovida

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2023

Muškarac sa Floride i trojica njegovih sinova osuđeni su danas zbog prodaje industrijskog izbjeljivača kao lažnog lijeka za kovid-19 preko sajta crkve u koje odlaze.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.