Osuđen mirovnjak zbog nacističkog pozdrava

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen mirovnjak zbog nacističkog pozdrava

Zemaljski sud u Klagenfurtu osudio je na 18 meseci zatvora nekadašnjeg pripadnika austrijskih mirovnih snaga u BiH, koji je u novembru prošle godine u jednom sarajevskom lokalu pozdravljao nacističkim pozdravom "Zig hajl!"

Ovaj mladić iz mesta Sent Veit, čiji identitet nije saopšten, mora da odleži najmanje šest meseci zatvora zbog kršenja Zakona o zabrani veličanja "Trećeg rajha".

Kako je navedeno tokom izricanja presude, 20-godišnjak je još u maju 2010. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godine, pre odlaska u BiH, na ramenu istetovirao oznaku ABK (Arijevsko bratstvo Koruške), a po dolasku u Sarajevo istetovirao je još i nacistički simbol "Krv i čast".

Kako je izjavio austrijski državni tužilac Bernhard Kaplaner, ovaj mladić je 17. novembra, po povratku iz lokala u kamp, vređao jednog turskog vojnika kazavši mu: "Svinjo strana, sve ću vas pobiti!"

Mladić, po zanimanju kuvar, rekao je tokom procesa da nije pozdravljao nacističkim pozdravom. Zanimljivo je da je izjavio da je o Adolfu Hitleru čuo samo u školi, kao i da mu niko nikada nije govorio o strahotama nacista. Govoreći o nacističkim tetovažama na svom telu, rekao je je da ih je napravio proizvoljno.

Na telu ovog mladića nalaze se još i tetovaže "Svi policajci su svinje", "Arijevsko bratstvo Karnten", kao i tetovaža pitbula s oznakom SS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Bosance pozdravljao sa "zig hajl"

Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2011, 07:11

BEČ - Zemaljski sud u Klagenfurtu osudio je na godinu i po dana jednog..20-godišnjeg Austrijanaca, zato što je za vreme službovanja u mirovnoj..misiji u Bosni pozdravio nacističkim pozdravom...Prema rečima državnog tužioca Bernharda Kaplanera, taj mladić je tokom..službovanja pri austrijskom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.