Izvor: B92, 23.Feb.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen Bakarec po tužbi Popovića

Beograd -- Drugi opštinski sud doneo je presudu po kojoj je funkcioner DSS-a Nebojša Bakarec kriv za uvredu Vladimira Popovića.

U saopštenju advokatske kancelarije Pavičević, koja zastupa nekadašnjeg šefa Biroa za komunikacije Vladimira Popovića, navodi se da je Bakarec kažnjen novčanom kaznom od 200.000 dinara, koja može biti zamenjena kaznom zatvora. Kako se dodaje, Bakarec je dužan i da plati sve troškove sudskog postupka.

Bakarec je tokom emisije "Zamka" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na televiziji Pink vređao Popovića zbog kritika koje je Popović u emisiji "Insajder" B92 izneo na račun premijera Srbije Vojislava Koštunice.

U saopštenju advokatske kancelarije Pavičević se navodi da je Bakarec osuđen u odsustvu, kao i da se tokom trogodišnjeg trajanja procesa nije odazivao na sudske pozive.

"Nasuprot njegovim javnim tvrdnjama da 'poštuje sudsku vlast, da će se uvek odazvati sudskom pozivu koji mu bude uručen, da se nigde ne krije i da, pošto je zaposlen, sudski poziv može da mu se uruči', Bakarec se nije pojavljivao na suđenjima kako u ovom postupku, tako i po privatnoj tužbi Popovića u Četvrtom opštinskom sudu", dodaje se u saopštenju.

Predmet u Četvrtom opštinskom sudu je zastareo, jer se Bakarec za četiri godine, koliko je trajao postupak, nijednom nije pojavio i nije održan ni jedan glavni pretres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bakarec da plati 200.000 dinara zbog uvrede Bebe Popovića

Izvor: Blic, 23.Feb.2008

Drugi opštinski sud doneo je presudu po kojoj je funkcioner Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec kriv za uvredu nekadašnjeg šefa Biroa za komunikacije Vladimira Popovića.....Advokatska kancelarija Pavićević, koja zastupa Popovića, navodi u saopštenju da je Bakarec kažnjen novčanom kaznom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.