Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osudili napad na novinara ATV-a

BANJALUKA - Klub novinara Banjaluka smatra nedopustivim i sramotnim ponašanje ministra trgovine i turizma RS Predraga Gluhakovića prema novinarki banjalučke Alternativne televizije (ATV) Jeleni Grahovac.

Ministar je nakon postavljenog pitanja novinarku uhvatio za ruku i spustio mikrofon, jer nije želio da odgovori.

Klub novinara Banjaluka podsjeća ministra da je posao novinara da postavljaju  pitanja, sviđala se ta pitanja sagovorniku ili ne.

“Nedopustivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je da novinarku  hvata za ruku  i govori joj kako bi  volio da uradi nešto što valja“, navodi se u saopštenju Kluba novinara Banjaluka.

Oni su pozvali ministra Gluhakovića da organizuje konferenciju za novinare na kojoj će se izviniti za svoje ponašanje, ali i omogućiti novinarima da postave opravdana pitanja iz njegovog resora na koja dugo nema odgovora: ugovor o prodaji RK „Boska“, blokada OC Jahorina, te stanje u  Robnim  rezervama RS.

Klub novinara podsjeća da je  ministar Gluhaković tokom  mandata rijetko održavao konferencije za novinare na kojima bi odgovorio na ova i druga pitanja.

“Cijeli događaj je snimljen  i emitovan, te se nadamo da će Vlada RS reagovati kako se ovakve scene ne bi ponavljale kada novinari postavljaju  pitanja ministrima”, zaključuje se u saopštenju Kluba novinara Banjaluka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.