Ostrog donese SPC 50 miliona evra

Izvor: Studio B, 23.Jul.2012, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ostrog donese SPC 50 miliona evra"

Predstavnik Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić rekao je da SPC u Crnoj Gori godišnje ima 50 miliona eura prihoda samo iz manastira Ostrog.

Vučinić je u saopštenju za medije naveo da "Srpska crkva (taj novac) vrećama iznosi iz zemlje i ulaže ih u Srbiju i Republiku Srpsku".

Kako je dodao, SPC u Crnoj Gori još godišnje iz budžeta Srbije dobija milion evra, a iz budžeta Crne Gore 200.000 evra.

"A Crnogorska crkva koja nema nikakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prihoda, od naše države je za poslednjih šest meseci dobila 17 hiljada evra", naveo je Vučinić.

Vučinić je reagovao na nedavnu izjavu mitropolita SPC u Crnoj Gori Amfilohija da će odluka o ukidanju Ministarstva vera pri Vladi Srbije negativno uticati na finansiranje crkvenog života u Crnoj Gori.

Ta Amfilohijeva izjava, prema rečima Vučinića, zaslužuje posebnu pažnju, jer je, pored ostalog, dokaz mešanja Srbije, posredstvom

crkve, u unutrašnje stvari Crne Gore.

Prema rečima Vučinića, SPC u Crnoj Gori je "prevashodno obaveštajno-politička i paramilitarna organizacija".

On je kazao da se nad Crnom Gorom i CPC primenjuje "feudalni concept dominacije posredstvom beogradske patrijaršije", a u tome joj, kako je dodao, pomaže crnogorska vlast koja, štaviše, favorizuje Srpsku pravoslavnu crkvu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.