Oštetili državu za više od milion evra

Izvor: RTS, 16.Okt.2009, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetili državu za više od milion evra

Zbog sumnje da su oštetili državu za više od milion evra uhapšeni Gordana Matijašević, Vladimir Zorić i Dobro Asić. Osumnjičenima određen pritvor od 48 sati.

Policija u Beogradu privela je  Gordanu Matijašević (1955), bivšu direktorku JKP „Gradska pijaca", Vladimira Zorića (1958) većinskog vlasnika i direktora KP „Zvezdara" i Dobru Asića (1949) bivšeg direktora KP „Zvezdara", zbog osnovne sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili Pijace za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 108.745.842 dinara.

Navodeći da je reč o nastavku akcije na suzbijanju korupcije, Ministarstvo unutrašnjih polova Srbije saopštilo je da je svim privedenim određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Prema navodima MUP-a, Gordana Matijašević se sumnjiči da je od 2006. do 2008. godine, na podstrekivanje Zorića i Asića, "ugovarala i plaćala poslove komunalnog održavanja svih pijaca na teritoriji Beograda sa KP Zvezdara po cenama koje su znatno više od realnih - tržišnih".

Za te poslove nije sprovođen postupak javne nabavke, kako nalažu zakoni o javnim nabavkama i o komunalnim delatnostima, a i odluka Upravnog odbora Gradskih pijaca.

"Na taj način osumnjičena je pribavila imovinsku korist preduzeću KP Zvezdara u iznosu od 108.745.842 dinara. a sve na štetu JKP Gradske pijace odnosno budžeta grada Beograda", naveo je MUP.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije želeo da komentariše hapšenje bivših i sadašnjih rukovodilaca komunalnih preduzeća i dodao da su svi koji rade na određenim funkcijama "podložni proverama".

"Treba sačekati kraj suđenja da bi se govorilo o nečijoj krivici. Svi koji su na određenim pozicijama trebalo bi da budu svesni da će, ako rade nešto protivzakonito, na njihova vrata neko zakucati", rekao je Đilas novinarima nakon obilaska novog Doma zdravlja u Mirijevu.

Akciju su izveli službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije i Policijske uprave za Beograd, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.