Oštetili državu za 24 miliona dinara

Izvor: RTS, 21.Avg.2012, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetili državu za 24 miliona dinara

Zbog sumnje da su utajili porez i oštetili budžet za više od 24 miliona dinara, poreska uprava podnela krivične prijave protiv tri direktora beogradskih preduzeća.

Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva ''Građevinar Balkan" iz Beograda D.Ć. i D.R. i direktora privrednog društva ''NB- blok 64'' iz Beograda M.R. zbog sumnje da su utajili porez i oštetili budžet Srbije za oko 24, 6 miliona dinara.

Prijava je podneta Prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a kako je saopšteno iz Poreske uprave, D.Ć. je sa D.R. i u uz pomoć M.R. u periodu od januara 2009. do avgusta prošle godine izvršio promet nekretnina fizičkim licima u iznosu od oko 220 miliona dinara i to u gotovini.

Kako se objašnjava u saopštenju, taj novac nije uplaćen na tekući račun privrednog društva, već je iskorišćen za privatne potrebe osumnjičenih, a ne postoje dokazi da su ta sredstva korišćena za obavljanje delatnosti privrednog društva i zbog toga imaju tretman uzimanja iz imovine privrednog društva.

Na taj način, kako se dodaje u saopštenju, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na prihode od kapitala u iznosu od 24,6 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.