Ostavka britnaskog ministra zbog čistačice

Izvor: RTS, 08.Feb.2014, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka britnaskog ministra zbog čistačice

Zbog toga što je zaposlio čistačicu iz inostranstva, koja nije imala dozvolu za rad, Mark Harper, britanski ministar za imigraciju podneo je ostavku.

Britanski ministar za imigraciju Mark Harper, podneo je ostavku, jer je zaposlio čistačicu iz inostranstva, koja nije imala dozvolu za rad, saopštila je kancelarija premijera Dejvida Kamerona.

U saopštenju se navodi da Harper najverovatnije nije znao da čistačica nema dozvolu za rad u Velikoj Britaniji, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je premijer njegovu ostavku primio "sa žaljenjem".

U pismu u kojem podnosi ostavku, Harper je naveo da je iz pasoša i dokumenata čistačice, koje mu je dostavila 2007. godine, zaključio da ona može da radi u Velikoj Britaniji, preneo je AP.

Američka agencija ocenila je i da bi ovaj slučaj mogao da nanese štetu Kameronovoj vladi, jer je premijer, u predizbornoj kampanji obećao da će iskoreniti ilegalnu imigraciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.