Oštar protest Moldaviji: Progon medija na ruskom jeziku

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 23:06

Oštar protest Moldaviji: "Progon medija na ruskom jeziku"

Ambasadorka Moldavije u Rusiji Lilian Darijus pozvana je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde joj je uručen oštar protest.

Protest joj je uručen zbog pritiska na medije na ruskom jeziku, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Moldavskoj strani uručen je oštar protest u vezi sa tekućim politički motivisanim progonom medija na ruskom jeziku u Moldaviji, čija je druga manifestacija bila odluka da se direktor novinske agencije Sputnjik Moldavija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vitalij Denisov, protera iz zemlje 13. septembra", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Kako se navodi, moldavska ambasadorka obaveštena je da je, kao recipročna mera, jednom broju lica zabranjen ulazak u Rusiju zbog njihove uloge u ograničavanju prava ruskih novinara u Moldaviji i podsticanjem antiruskih osećanja, prenose RIA novosti.

Sredinom septembra, direktor Sputnjika Moldavije Vitalij Denisov rekao je za RIA Novosti da će biti deportovan iz Moldavije.

On je objasnio da su službenici migracione službe došli kod njega u Kišinjev, stavili ga u automobil i sproveli na aerodrom sa nalogom za deportaciju prvim letom .

Prema rečima Denisova, moldavske vlasti tvrde da on predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost. Istog dana Denisov se vratio u Moskvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo protestnu notu ambasadorki Moldavije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2023, 08:24

Ambasadorka Moldavije u Ruskoj Federaciji Lilian Darijus pozvana je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde joj je uručen oštar protest zbog pritiska na medije na ruskom jeziku, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.