MATIĆEVA: EKONOMIJA SRBIJE TREBA BITI ZASNOVANA NA ZNANJU

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MATIĆEVA: EKONOMIJA SRBIJE TREBA BITI ZASNOVANA NA ZNANJU

BEOGRAD - Srbija bi ekonomiju trebalo da zasniva na znanju, ocenila je bivša srpska ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

Ona je u razgovoru sa novinarima istakla da Srbija mora da nađe svoje mesto na globalnom tržištu znanja i da, kao i sve druge zemlje, budućnost zasniva na globalno razmenjivim uslugama i nekim dobrima koja bi trebalo da budu sa visokom dodatom vrednošcu.

Ta dobra bi, prema rečima Matićeve, trebalo da budu izrađena po >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uputstvima i zahtevima kupaca i u kratkom roku isporučena.

Jasna Matić, koja će voditi novoformiranu Upravu za Digitalnu agendu, ocenila je da "generalno u Srbiji ne postoji razumevanje značaja informacionih i komunikacionih tehnologija".

- To je posledica, pre svega, činjenice da se informacione i komunikacione tehnologije doživele najveći rast i bum u devedestim godinama (prošlog veka) kada smo se mi nismo bavili ničim pamatnim i kada naši stručnjaci nisu pratili to što se dešavali u svetu, nego smo svi bili zauzeti preživljavanjem, rekla je ona.

Matićeva je kao dokaz nerazumevanja značaja informacionih i komunikacionih tehnologija navela ekonomski forum na Kopaoniku, gde je zaključeno da je budućnost Srbije u poljoprivredi i industrijskoj proizvodnji.

- Taj koncept je napušten u najvećem broju zemalja na svetu, osim onih zemalja gde poljoprivreda jeste jasna konkurentska prednost. To u našem slučaju nikako nije tako, rekla je Jasna Matić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jasna Matić: Srbija bi ekonomiju trebalo da zasniva na znanju

Izvor: EMportal, 27.Mar.2011

Srbija bi ekonomiju trebalo da zasniva na znanju, ocenila bivša ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

Nastavak na EMportal...

Matićeva: Za ekonomiju zasnovanu na znanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2011

BEOGRAD -..Srbija bi ekonomiju trebalo da zasniva na znanju, ocenila je bivša srpska ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić...Ona je u razgovoru sa novinarima istakla da Srbija mora da nađe svoje mesto na globalnom tržištu znanja i da, kao i sve druge zemlje, budućnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srpsku ekonomiju zasnivati na znanju

Izvor: NaDlanu.com, 27.Mar.2011

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) - Srbija bi ekonomiju trebalo da zasniva na znanju, ocenila je bivša srpska ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.Ona je u razgovoru sa novinarima istakla da Srbija mora da nadje svoje mesto na globalnom tržištu znanja i da, kao i sve druge...

Nastavak na NaDlanu.com...

Matić: Srbija još u prošlom veku

Izvor: B92, 28.Mar.2011, 11:30

Beograd -- Srbija bi ekonomiju trebalo da zasniva na znanju, ocenila je bivša srpska ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić...Ona je istakla da Srbija mora da nađe svoje mesto na globalnom tržištu znanja i da, kao i sve druge zemlje, budućnost zasniva na globalno razmenjivim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.