Osmoro osumnjičeno za uvoz vakcina

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmoro osumnjičeno za uvoz vakcina

Beograd -- U istrazi zloupotreba u nabavci vakcina protiv virusa AH1N1 Služba za borbu protiv organizovanog kriminala prikupila je dokaze protiv osmoro ljudi, piše "Blic".

Oni bi, kako saznaje "Blic", kao osumnjičeni mogli da se nađu iza zatvorskih rešetaka.

"Rezultat dosadašnjeg rada na predmetu jesu obezbeđeni materijalni dokazi protiv osam osoba, čije delovanje u postupku nabavke vakcine može da se kvalifikuje kao krivično delo", rekao je izvor "Blica" blizak MUP-u.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Da li će protiv svih biti pokrenut istražni postupak, znaće se u narednih nekoliko dana. Specijalno tužilaštvo za organizovan kriminal daće konačnu reč o tome protiv koga će biti pokrenuta istraga. Pretkrivični postupak je završen i predmet je iz SBPOK-a prosleđen tužilaštvu", dodao je taj izvor.

On zasad nije želeo da otkrije ko su osobe koje bi mogle da budu procesuirane, ali navodi da je policija spremna i da će osumnjičeni biti uhapšeni najverovatnije početkom septembra.

Bivši ministar nije na spisku osumnjičenih

Nema dokaza da je bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević zloupotrebio položaj u nabavci vakcina protiv virusa AH1N1, niti da je u ovom poslu ostvario bilo kakav interes, koji bi mogao da se okvalifikuje kao primanje mita, kaže za "Blic" izvor iz MUP-a Srbije.

Milosavljević je pre mesec dana saslušan u istrazi ovog slučaja, a na saslušanju je bila i Svetlana Vukajlović, tada direktorka RZZO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.