Osmaci na generalnoj probi male mature

Izvor: Studio B, 11.Maj.2013, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmaci na generalnoj probi male mature

Đaci osmog razreda danas širom Srbije u svojim školama imaju generalnu probu male mature, koja ih čeka u junu, a u beogradskoj OŠ "Mika Petrović Alas" na test je izašlo 80 od 84 osmaka.

Test iz srpskog (maternjeg) jezika počeo je u devet sati, a deca su novinarima pre ulaska u salu rekla da imaju malu tremu, iako je u pitanju simulacija ispita koji se ne ocenjuje.

"Čitavog života pred nama su različiti testovi", poručio je đacima ministar prosvete, nauke >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i tehnološkog razvoja Žarko Obradović prilikom posete ovoj školi.

On je naveo da će rezultati biti iskorišćeni za uočavanje nedostataka, obnavljane i još bolju pripremu za završni ispit koji ih čeka za pet nedelja.

Đaci do 11 sati rešavaju test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, sa nepoznatih 20 pitanja, a nakon pauze od jednog sata, od podne do 14 sati i test iz matematike, sa isto toliko zadataka.

U OŠ "Mika Petrović Alas" đaci su smešteni u jednoj velikoj sali i osim đačke knjižice, pribora, flašise sa vodom, nemaju ništa na klupama, što je postupak i za pravi završni ispit.

Na test nije izašlo cetvoro osmaka, troje je na republičkom takmičenju, a jedan učenik je izostao iz zdravstvenih razloga.

Oni i svi učenici koji danas budu sprečeni da polažu probni test, imaće još jedan termin, 18. maja.

Ministar je podsetio da će završni ispit biti održan 17. i 18. juna, sa 75 odsto potpuno nepoznati i 25 delimično poznatih zadataka iz zbirki.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Generalna proba male mature

Izvor: Glas javnosti, 11.Maj.2013

BEOGRAD - Đaci osmog razreda danas su širom Srbije u svojim školama imali generalnu probu male mature, koja ih čeka u junu, a u beogradskoj OŠ "Mika Petrović Alas" na test je izašlo 80 od 84 osmaka.

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.