Izvor: B92, 24.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslo odlučuje o izručenju Sirete

Beograd -- Norveški sud treba da donese preporuku na osnovu koje će biti odlučeno da li će Damir Sireta biti izručen Hrvatskoj ili Srbiji.

Istražni sudija Miroslav Alimpić je rekao da konačnu odluku o zahtevu Hrvatske i Srbije za izručenje Sirete u krajnjoj instanci, prema norveškom zakonu, donosi ministar pravde i policije u toj zemlji.

"Mi smo iz više razloga tražili da nam taj slučaj bude prepušten i imamo puno osnova da tražimo njegovo izručenje zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << događaja u Vukovaru", rekao je Alimpić.

On je kazao da je Sireta u Hrvatskoj, u postupku koji je vođen bez njegovog prisustva, već osuđen za ubistvo jednog ratnog zarobljenika na Veleprometu, u Vukovaru, u novembru 1991. godine.

Podsetimo, Sireta se on sumnjiči i za učešće u streljanju oko 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara.

Damir Sireta, inače državljanin Hvatske, je uhapšen u Norveškoj u novembru 2006. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.