Organizovano u „čerupanje” hotela

Izvor: Politika, 31.Mar.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizovano u „čerupanje” hotela

Molbe Aranđelovčana za spas hotela „Staro zdanje” do sada su ostale bez odgovora

Aranđelovac – Nakon nedavnog demoliranja hotela „Staro zdanje”, kada je pričinjena ogromna šteta, neki počinioci su „iza brave”, a očekuje se i zvanično saopštenje Policijske uprave Kragujevac o ovom događaju, koji je ozlojedio sve Aranđelovčane i brojne goste koji su u ovom hotelu provodili odmor. Juče su u hotelu „Staro zdanje” boravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << predsednik SO Aranđelovac Ljubomir Stanković i predsednik Turističke organizacije grada Radovan Arsenijević. Oni su se na licu mesta upoznali s pričinjenom ogromnom štetom i preduzeli akcije da se obaveste još jednom svi merodavni organi u republici da se konačno sudbina ovog hotela što pre reši.

– Jako mi je žao što su sve molbe SO Aranđelovac koje su išle prema Direkciji za imovinu Srbije u poslednje dve godine ostale neuslišene – kaže za „Politiku” Ljubomir Stanković. – Na kraju smo doživeli jedan pravi šok. Ne mogu da verujem da u našem gradu može da se desi vandalizam ovakvih razmera. Verujem da taj čin osuđuju ne samo naši sugrađani već hiljade i hiljade umetnika, kulturnih radnika i gostiju iz zemlje i inostranstva, koji su bar jednom bili ovde. Predstoji nam jedna široka kampanja sa ljudima koji misle o razvoju turizma Srbije kako bi obezbedili da se ovaj hotel ne sruši – naglašava Stanković uz napomenu da su opštini do sada bile „vezane ruke” jer je vlasnik hotela Direkcija za imovinu Srbije.

Molbe Aranđelovčana za spas hotela „Staro zdanje” do sada su ostale bez odgovora. Od Direkcije za imovinu Srbije traženo je da se raspiše još prošle godine tender za prodaju. Javilo se više investitora iz zemlje i sveta, ali niti je stigao odgovor, niti je raspisan obećani tender.

– Počinioci ovog vandalizma, po našim saznanjima, organizovano su krenuli u „čerupanje” hotela – kaže za naš list direktor AD „Bukovička banja” Miomir Radovanović. – Pre desetak dana smo uočili provalu i obavestili MUP koji je izvršio uviđaj. Nažalost, to se opet dogodilo. U parku Bukovičke banje dežuraju danonoćno čuvari JKP „Zelenilo” koji uz ostale objekte koji su pod zaštitom države obilaze i hotel „Staro zdanje”. Organizovao sam upravnika hotela i radnike koji su radili u kotlarnici da u večernjim satima obilaze hotel, a i sam sam to često činio. Međutim, sve to nije moglo da spreči počinioce koji su, uz stražare, dobro isplanirali ovu krađu. Vandali su razbili staklo na ulaznim vratima i tako ušli u restoranski deo hotela. Mi smo samo poslednjeg meseca dali staklorescu 120.000 dinara za postavljanje stakala na razbijenim vratima i prozorima hotela „Staro zdanje” – ističe Radovanović.

B. Njegovan

[objavljeno: 01/04/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.