Organizovani kriminal ne zna za granice

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizovani kriminal ne zna za granice

Policijska saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala važna za čitav region bivše Jugoslavije jer taj negativan fenomen može da ugrozi sve države, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Bivše jugoslovenske republike imaju različite političke stavove, uz državne i nacionalne razlike, dok organizovani kriminal ne poznaje granice, rekao je ministar policije Ivica Dačić u Beču, gde učestvuje na Konferenciji projekta Evropske unije o uspostavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedinica za međunarodnu koordinaciju u sprovođenju zakona u jugoistočnoj Evropi.

"Činjenica da su u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića učestvovali predstavnici hrvatskog, srpskog, bošnjačkog i crnogorskog naroda, koji su imali pasoše više država bivše Jugoslavije, govori koliko je organizovani kriminal ozbiljan fenomen", upozorio je Dačić.

Pored Dačića i austrijskih domaćina, na konferenciji učestvuju predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

"Već dugo postoji inicijativa o objedinjivanju linije komunikacija vezane za policijsku saradnju, gde će u svakoj zemlji postojati centar koji će sarađivati sa međunarodnim policijskim organizacijama kao što su Evropol i Interpol", istakao je Dačić i dodao da je za uspešnu borbu protiv kriminala najvažnija razmena kriminalističko obaveštajnih informacija.

Dačić očekuje da će u petak biti potpisan memorandum o policijskoj saradnji između Srbije i Hrvatske i napominje da je saradnja između policija dve države proteklih meseci bila veoma uspešna.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.