Orban sutra u Srbiji, sastaje se sa Vučićem

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 20:17

Orban sutra u Srbiji, sastaje se sa Vučićem

Beograd -- Mađarski premijer Viktor Orban sutra će doći u posetu Srbiji i sastaće se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

To je danas saopštio predsednik tokom obraćanja javnosti, i dodao je da će nakon Orbanove posete u Srbiju doći i predsednik Kube Migel Dijaz Kanel.

Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske, rekao je danas da je njegova zemlja spremna da pomogne Srbiji.

"Naši srpski prijatelji su prethodnih dana pogođeni ozbiljnim poplavama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kiša jednostavno nije prestajala. Zato sam danas razgovarao sa zamenikom premijera Sinišom Malim, kome sam rekao da Mađarska nudi pomoć, jer, nažalost, imamo slično iskustvo sa ovakvom vrstom prirodnih izazova", naveo je Sijarto na svom Fejsbuk nalogu.

On je dodao da ga je srpski kolega informisao da je danas konačno prestala kiša i da se situacija procenjuje.

"Čekamo odgovor iz Beograda sutra, u međuvremenu, spremni smo da pomognemo", istakao je Sijarto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.