Optužen kanadski kuvar: Prodavao smrtonosnu supstancu preko pošte

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 18:25

Optužen kanadski kuvar: Prodavao smrtonosnu supstancu preko pošte

Kanadski kuvar Kenet Lo optužen je za pomaganje u samoubistvu nakon što je istraga britanskog "Tajmsa" povezala njegovu prodaju otrova sa nizom smrti.

Lo, koji je navodno prodavao smrtonosnu supstancu preko pošte, uhapšen je juče u Misisagi, u Ontariju, u vezi sa dve smrti u tooj kanadskoj provinciji, naveo je list.

Policija je saopštila da je on, nakon jednomesečne istrage, optužen po dve tačke: za savetovanje ili pomaganje u samoubistvu.

Mark Endrjuz, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenik šefa policije u Pilu, rekao je da je 1.200 paketa za koje se veruje da su povezani sa kompanijama povezanim sa Loom otpremljeno u više od 40 zemalja.

Endrjuz je dodao da istražitelji rade u saradnji sa više pravosudnih organa širom Ontarija, na nacionalnom i međunarodnom nivou, jer veruju da bi moglo biti još žrtava.

"Tajms" je prošle nedelje otkrio da je Lo (57) bivši inženjer, prodao otrov mladićima i devojkama u Velikoj Britaniji.

Istraga lista ga je povezala sa sedam smrti, uključujući četiri u Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.