Optušteni agronomi nisu dobili ni pola plate

Izvor: Mondo, 21.Avg.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optušteni agronomi nisu dobili ni pola plate

Agronomima u Srbiji kojima je Ministarstvo poljoprivrede proletos obezbedilo radna mesta kao savetodavcima u organizovanju proizvodnje na selu, više je nego prepolovljena ugovorena plata, pošto su dobili otkaze.

To je agenciji Beta potvrdila Ljiljana Petrović iz Gornjeg Milanovca, koja je u maju raspoređena na radno mesto u Vršac. Ona je početkom avgusta odlukom novog minstra poljoprivrede Gorana Kneževića dobila otkaz, a danas i platu u iznosu od 80.000 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Trebalo je da mi bude isplaćeno 180.000 jer je u ugovoru napisano da imam mesečnu platu od 40.000, nadoknadu za odvojen život i putne troškove, a od svega toga nisam dobila ni polovinu, što je nova

prevara", rekla je Petrovićeva.

Ona je kazala da je bila zaposlena u PIK "Takovo" u Gornjem Milanovcu i da je sa 25 godina radnog staža ostala bez posla. Bila je nezaposlena pet godina, zbog čega je prihvatila da radi bilo gde u Srbiji.

Raspoređena je u "Agrozavod" u Vršcu, a za iznajmljeni stan plaćala je mesečno 30.000 dinara.

"Politika me ne zanima, ali sada vidim da je ovo bilo političko zapošljavanje pred izbore. To je poigravanje sa ljudima", ogorčena je Petrovićeva.

Najavila je tužbu ako joj se ne isplati što je ugovoreno.

(Beta, foto: ilustracija Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Otpušteni agronomi nisu dobili ni pola plate

Izvor: Mondo, 21.Avg.2012

Agronomima u Srbiji kojima je Ministarstvo poljoprivrede proletos obezbedilo radna mesta kao savetodavcima u organizovanju proizvodnje na selu, više je nego prepolovljena ugovorena plata, pošto su dobili otkaze...To je agenciji Beta potvrdila Ljiljana Petrović iz Gornjeg Milanovca, koja je u maju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.