Opštinu Stari grad vode samostalni odbornici

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinu Stari grad vode samostalni odbornici

Beograd -- Posle izlaska Marka Bastaća iz DS, opštinu Stari grad sada vode samostalni odbornici, pošto je njegov zamenik Nenad Borovčanin nedavno isključen iz SPS.

Bastać ipak veruje da može da se zadrži na mestu predsednika opštine dok iz DS-a poručuju da će se o Bastaću tek raspravljati.

Pošto je odlučio da se odrekne skuta demokrata, predsednik opstine Stari grad još ne otkriva čije će skute sada obući.

Ko će Marku Bastaću biti podrška >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nastavku vođenja centralne beogradske opštine.

“Nemam problem da razgovaram sa odbornicima ali neću razgovarati sa strankama. Sa SNS nije moguća saradnja ali ukoliko neki odbornik SNS odluči da me podrži ja to ne mogu da sprečim. Iz SNS imaju šetajuce odbornike tako da nekad podržavaju nekad ne tako da...“, rekao je Bastić.

DS je izgubila kontakt sa članovima, i to je jedan od razloga za moje napuštanje partije, tvrdi Bastać. Njegovi dojučerašnji saborci gledaju u budućnost. Formirali su i komisiju koja će se baviti finansijskim malverzacijama.

“Ja mogu da kažem da su se neki prepoznali u tome što su izdavali menice bez odobrenja, trošili sredstva a što se Bastaća tiče očigledno se i on prepoznao“, naveo je Igor Salak, zamenik predsenika opštine.

Ukoliko Bastać ne bude imao većinu u nastavku vođenja Starog grada biće uvedene privremena uiprava, potom i novi izbori

“Kao i svaka ozbiljna stranka i mi imamo naše organe tako da ne bih prejudicirao šta cemo tačno dogovoriti ali sigurno da će sve što se dogodilo imati konsekvence na dalju saradnju sa Bastaćem“, dodao je Salak.

“Ukoliko počnu ucene na temu koga će podržavati odbornici DS to je jasan pokazatelj da postoji saradnja DS i SNS a to znači da se pozivaju odbornici i od njih se traži da me ne podrže“, navodi Bastać.

Bastać još ne razmislja o osnivanju pokreta. Razmišlja o budžetu koji će biti 200 miliona dinara manji nego za ovu godinu jer opštinama, kaže, grad oduzima kontrolu nad poslovnim prostorom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.