Opsada Gradske uprave u Valjevu! Veterani žele Đelića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opsada Gradske uprave u Valjevu! Veterani žele Đelića

VALJEVO - Oko 50 ratnih veterana iz Valjeva već tri i po sata drži u blokadi zgradu Gradske uprave nezadovoljni što više od deset dana niko iz Vlade Srbije nije sa njima razgovarao o isplatama ratnih dnevnica za učešće u sukobima na Kosovu 1999. godine.

Kako je novinarima rekao vođa protesta Ljubomir Bradić, veterani će Gradsku upravu blokirati svakodnevno tokom radnog vremena sve dok sa njima ne budu razgovarali srpski premijer Mirko Cvetković ili potpredsednik Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije Božidar Đelić.

Veterani ne žele razgovore sa gradskim funkcionerima, već samo sa Cvetkovićem ili Đelićem.

Policija obezbeđuje skup, ali za sada ne preduzima nikakve mere.

Za vreme blokade građanima je onemogućen ulazak u zgradu Gradske uprave, pa su pojedinci kroz prozore u prizemlju završavali neodložne poslove u Matičnoj službi, poput vađenja izvoda iz matičnih knjiga rođenih, umrlih ili uverenja o državljanstvu.

Zaposleni u Gradskoj upravi, po potrebi posla, iz zgrade izlaze kroz veliku skupštinsku salu, a potom na izlaz iz Opštinske direkcije za uređenje Valjeva, koja je u aneksnom delu skupštinske zgrade.

Veterani su sednicu Gradske skupštine u Valjevu, 5. marta, blokirali na sat i po, posle čega je sa odbornikom DS-a i generalnom direktorom "Železnica Srbije", Milovanom Markovićem dogovoreno da im se omogući kontakt sa "nekim iz Vlade Srbije".

Kako su, prema Bradićevim rečima, veterani "prevareni", oni su sada radikalizovali protest.

Ratni veterani u Valjevu protestuju nekoliko meseci, a Opštinskom sudu u tom gradu podneli su oko 2.000 tužbi protiv države zbog neisplaćenih dnevnica za učešće u ratnim sukobima na Kosovu 1999.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.